ورود به دنیای برنامه نویس ها، ویژه صفر کیلومتری ها
ورود به دنیای برنامه نویس ها، ویژه صفر کیلومتری ها
غالب انسان ها از ورود به دنیای جدید و ناشناخته واهمه دارند و عموما در تخیل خود فضای سنگینی را ترسیم میکنند که آنها را بیش از پیش از ورود به چنین فضایی منع میکند. دنیای برنامه نویسی یکی از همین فضاهاست، فضایی ترسناک، غبارآلود و مبهم که یک سری اعداد، حروف و کدها اطراف شما رو احاطه کرده اند. اما واقعا اینطور است ؟
با ورود به این عرصه و آشنایی با جعبه سیاه برنامه نویسی متوجه خواهید شد که چقدر واقعیت با تخیل شما متفاوت بوده است. برای تغییر نگرش خود نسبت به این غول بی شاخ و دم با ما همراه باشید.
به نظر میرسه انگیزه تون برای مطالعه ادامه مقاله کمه پس بهتره در ابتدا در رابطه با بازار کار برنامه نویس ها قدری صحبت کنیم J
بازار کار برنامه نویسان
بازار کار برنامه نویسی به شدت درحال پیشرفت و گسترش است چرا که اکثر مشاغل امروزی در آیندهای بسیار نزدیک، حالت دیجیتالی و آنلاین به خود میگیرند. طبق پیش بینی موسسات جهانی تا سال 2030 نزدیک به 800 میلیون شغل به علت دیجیتالی شدن کسب و کارها از بین خواهند رفت و به خاطرات خواهند پیوست.
علاوه بر شرکت های فعال در حوزه فناوری، انواع کسب و کارهای مختلف نیز با سرعت قابل توجهی به سمت دیجیتالی شدن در حال حرکت هستند. بیماری کرونا نیز در این مدت در تسریع این اتفاق بسیار اثرگذار بوده است به طوریکه میزان طراحی سایت های فروشگاهی با توجه به محدودیت های مربوط به بیماری کرونا و نیاز کسب و کارها به فروش و ارتباط با مشتریان جهت بقاء، به شدت افزایش یافته است. قاعدتا در ادامه و حتی پس از گذر از این بیماری، نیاز مستمر کسب و کارها به مدیریت و پشتیبانی سایت ها و … زمینه بسیار خوبی را برای کسب درآمد برای برنامه نویسان و فعال حوزه دیجیتال فراهم میکند.
یکی از بهترین ویژگیهای شغل برنامهنویسی این است که میتوان آن را به صورت دورکاری یا حتی فریلنسینگ انجام دهد. بنابراین، بسیاری از برنامهنویسان نیازی ندارند که برنامهی زمانی خود را با برنامهی زمانی کارفرمای خود تطبیق دهند و از این نظر، آزادی عمل بسیار زیادی دارند. به علاوه، دورکاری، نیاز به خیلی از رفتوآمدهای وقتگیر، خستهکننده، هزینهبر و خطرناک را از بین میبرد.
به صورت ویژه در کشور ما نیز پا به پای دیگر کشورها، در دههای که گذشت، فرصت های شغلی متعددی برای برنامه نویسان ایجاد شد و این روند با سرعت بسیار زیادی ادامه دارد. کافی است یک جستجوی ساده با کلید واژهی “آگهی استخدام برنامه نویس” در گوگل داشته باشید و خواهید دید که میزان تقاضا برای برنامهنویسان تا چه میزان بالا است و اگر کلید واژه ی ” معرفی شغلهای پردرآمد ایران و جهان” جستجو شود ، ملاحظه می کنید که طراحی وب سایت و برنامه نویسی جزو 10 شغل برتر دنیا است. خب قانع شدیم که بازار بسیار مناسبی در این حوزه شکل گرفته حالا به عنوان یک مبتدی از کجا باید آغاز کرد ؟
نقطه صفر ورود به عرصه برنامه نویسی
در ابتدا هدف خودتون از آموزش برنامه نویسی رو تعیین کنید و حتما بررسی کنید زبانی که بنا دارید آموزش ببینید به کار شما می آید یا نه ؟ ساده ترین زبان برای ورود به این عرصه، زبان پایتون هست که اکثر مدرسان آن را به دانش پذیران پیشنهاد میکنند اما اگر میخواهید یک سایت را طراحی کنید پیشنهاد ما به شما آموزش javascript است. جاوا اسکریپت یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است که یک زبان اسکریپت نویسی بوده که یادگیری آن به نسبت ساده است. این زبان روی هر سیستم عاملی اجرا شده و نیاز به نصب روی سیستم عامل ندارد.
اگر میخواهید کسب و کار آنلاین راه اندازی کنید یا فارغ التحصیل دانشگاهی هستید که نیاز به شغل دوم پر درآمد دارید میتوانید از زبان HTML شروع کنید. اگر قصد دارید به توسعه فرانتاند (front-end) بپردازید، پس باید HTML را بیاموزید. برای علامتگذاری متن برای اینکه کامپیوتر بتواند آن را بفهمد، HTML ( یا زبان علامت گذاری متن) به کار شما میآید که البته یکی از سادهترین زبانها برای یادگیری نیز هست. شما با سپری کردن دوره مرتبط آموزشی HTML قادر خواهید بود که ساختار انواع سایت ها رو بررسی کنید و آنها را بازنویسی کنید.
آخرین زبانی که برای شروع قصد دارم خدمتتون معرفی کنم زبان پایتون هست، پایتون یکی از پرکاربردترین زبانهای برنامهنویسی سطح بالا است. سادگی و قابل خواندن بودن این زبان آن را در رده محبوب ترین زبان ها قرار داده و شما میتوانید با خطوط کد کمتری یک مفهوم را منتقل کنید. پایتون یک زبان اسکریپتنویسی است که به شما امکان میدهد در مدت زمان کوتاهی کدهای زیادی را تولید کنید.
پایتون کاملا اپن سورس و رایگان است و شما به راحتی میتونید اطلاعات و اسناد مورد نیازتون رو بدست بیاورید تا بتوانید پایتون را آموزش ببینید.
راه های یادگیری برنامه نویسی
شما برای یادگیری برنامه نویسی میتوانید از دوره های آنلاین، کتاب های درسی و فیلم های آموزشی استفاده کنید. دوره های موسسه آموزشی گنجینه تلفیقی از فیلم های آموزشی و کلاس های آنلاین هست به طوریکه فیلم آموزشی هر جلسه یک روز قبل از کلاس، در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت و در کلاس آنلاین، به توضیح مجدد مباحث مهم جلسه و رفع اشکال دانشجویان پرداخته می شود. در این روش به آموزش معکوس معروف هست شما ضمن اینکه قبل از برگزاری جلسه میتوانید فیلم جلسه رو مشاهده کنید قادر خواهید بود تا قبل جلسه تمرین داشته باشید و جلسه آنلاین شما با سوالاتی که برای شما بوجود خواهد آمد قطعا پربارتر خواهد بود.
نکته طلایی : تنها راه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس خوب، تمرین تمرین تمرین میباشد و شما بدون تمرین و درگیری با باگ ها و پروژه های مختلف به یک برنامه نویس قهار تبدیل نخواهید شد.
دیدگاهتان را بنویسید